Arvoisa MAKLI:n jäsen

Makli ry (Maanmittausalan ammattikorkeakoulu- ja opistoteknisten Liitto) piti 19.10.2022 ja 22.11.2022 ylimääräiset liittokokoukset yhdistyksen purkamisesta. Tämän taustalla on toimintojen kehittäminen ja yhdistäminen MIL:n kanssa, jossa toiminta tulee jatkumaan vuodenvaihteen jälkeen yhteisenä maanmittausalan järjestönä.

Kokouksissa päätettiin yksimielisesti MAKLI ry:n toiminnan lakkauttamista ja yhdistyksen purkamista vuoden 2022 loppuun mennessä. Kokouksissa päätettiin myös yhdistyksen varojen siirrosta päättyvän tilikauden jälkeen MIL ry:n (Suomen Maanmittausinsinöörien Liitto) tilille. Yhdistyksen hallitus pyytää nyt teiltä arvoisat Maklin jäsenet, jotta jatkatte toiminnassamme mukana yhteisössä ja mahdollistat alan kehittymisen myös tulevaisuudessa. Näin teette liittymällä MIL:n osoitteessa: www.milry.fi » Jäseneksi liittyminen . Kiitos sinulle tähänastisesta yhteistyöstä ja jatketaan yhdessä MIL:n nimellä!

MIL ry järjesti syyskokouksen tiistaina 29.11.2022, jossa valittiin puheenjohtaja vuosille 2023-2024 sekä hallitus vuodelle 2023. Puheenjohtajaksi valittiin Ville Paatsola (Makli). Hallitukseen valittiin Aleksi Toivonen (Makli), Jyrki Pohjankylä (Makli), Marjo Sorjonen (Makli), Kimmo Sulonen (Makli/MIL), Katja Palmu (MIL), Eino Jaskari (MIL), Sini Ojalainen (MIL) ja Pia Mäkilä (MIL). Kokouksessa päätettiin myös alennettu jäsenmaksu ensimmäiselle vuodelle uusille jäsenille, joka koskee myös Maklista siirtyviä jäseniä. Alennetun jäsenmaksun suuruus on 50€/vuosi.

MIL:n sääntöihin tehtiin keväällä muutos, joka mahdollistaa myös maanmittausalan AMK-insinöörien liittymisen liittoon. Tämä tarkoittaa jatkossa yhteistyötä myös maanmittausalan oppilaitosten opiskelijoiden (Metropolia (Helsinki), Lapin amk (Rovaniemi) ja Novia (Vaasa)) ja valmistuneiden sekä maanmittausalalla toimivien henkilöiden kanssa.

Mitä etuja jäsenyydestä on?

  • jäsenetuihin kuuluvat kaikilla jäsenillä mm. Maankäyttö ja liiton tiedotuslehti MILA.
  • olet mukana maanmittausalan insinöörein ja teknikoiden kehittyvässä verkostossa
  • mahdollisuus olla mukana alan kansainvälisessä toiminnassa
  • edullinen osallistumismaksu maanmittauspäiville ja järjestötoiminnan yhteisöllisyys

Mitä ovat MIL:n tehtävät ja tavoitteet?

  • ammattikunnan markkinointi ja sen aseman vahvistaminen ja oikeuksien laajentaminen
  • alan lainsäädännön seuranta ja kehittäminen
  • koulutusrakenteen ja opetuksen sisällön kehittäminen
  • jatkuvasti toimivat kanavat päätöksentekijöihin
  • sidosryhmien yhteistyö
  • uudet työpaikat ja reviirit

Mistä saan lisätietoja?

Lisätietoja saat MIL:n sivuilta MIL (milry.fi) tai oman jäsenjärjestösi kautta.

Ville Paatsola                       Jyrki Pohjankylä                 Marjo Sorjonen

puheenjohtaja                     puheenjohtaja                     puheenjohtaja

MAKLI ry                             KMT ry                               VMT ry